תביעת ביטוח רכב
>>>
תביעת ביטוח רכב
נזיקין - 24.12.22, 17:45
תביעת ביטוח רכב, הינו תחום משפטי רחב ונפוץ, בו מבוטחים תובעים את חברות הביטוח שלהם או צדדי ג', אי ידיעה של זכויותיכם, על פי הפוליסה מול חברת הביטוח, או טעיות נפוצות בתביעת ביטוח רכב צד ג', הינו דבר שבשגרה, שיכול לפגוע פגיעה אנושה בפיצוי אותו תקבלו או נפחית אותו דרמטית, רוצים לדעת מה לעשות אם חברת הביטוח דחתה את התביעה שלכם, רוצים לתבוע את הביטוח או צד ג', כל המידע החשוב וטיפים כיצד לפעול במאמר הבא.
על פי איגוד חברות הביטוח בישראל, מידי שני מוגשת כ- 400 אלף תביעות מידי שנה, בגין נזקי רכב לאחר תאונת דרכים, ומקרים של גניבות, פריצות ו/או אירועים אחרים אשר מכוסים בפוליסה, נתון גבוהה זה אנו כולל תביעות שמוגשות גם באופן עצמאי וללא חברת ביטוח ברקע.
על פי רוב התביעות העצמאיות מוגשות מכמה סיבות, אם לא היה להם ביטוח מקיף או צד ג', חברת הביטוח הסירה כיסוי ביטוחי למקרה, או כאלה שמתוך שיקול כלכלי נכון בחרו לא להפעיל את הפוליסה ולשם השתתפות עצמית ופרמיה יקרה 3 שנים קדימה, הוצאה שהיא לבדה יכולה להסתכם באלפי שקלים.
תביעת ביטוח רכב האם להפעיל את הפוליסה ?
בהפעלת ביטוח רכב לאחר שנגרמת תאונת דרכים, ובמיוחד אם מדובר בתביעה כנגד צד ג', הינו הליך שיכול להיות לא פשוט ו " כאב ראש" לא קטן, שכן מבוטחים רבים נתקלים במכשולים וסבך בירוקרטי שחברת הביטוח מערימה על מבוטחיה, שכן חברת הביטוח לא ממהרת לשלם בעת הגשת תביעה, ותעשה כל אשר על ידה על מנת לשלם כמה שפחות.
הקושי אותו מערימה חברת הביטוח על התובעים בתביעות ביטוח רכב, אינו המכשול קושי היחיד אותו הם חווים, נוסף לכך הקושי להבין את תנאי הפוליסה וזכויות המגיעות להם כתוצאה מאי הבנת השפה משפטית והביטוחית השזורה בכך, לכן נכון יהיה לפנות בעל עורך דין המתמחה בנזקי רכב, תביעות פח, ותביעות ביטוח רכב, אשר ידע לומר לך בצורה מקצועית ויעילה כיצד אליכם לפעול וממה להימנע, וכל זאת על מנת שתבטיחו את מקסימום הפיצוי או הזכויות המגיעות לכם.
החלטתם להגיש תביעת ביטוח רכב מה כדאי לדעת ?
החלטתם להגיש תביעת ביטוח רכב, ישנם מספר צעדים שכדאי לכם לדעת, על מנת שתקבלו את זכויותיכם.
-
צילום הפגיעה – הדבר הראשון שאתם עושים, כמובן לאחר בדיקה שכולם בסדר, ועוד לפני שמחפשים בנייד מספר של עורך דין נזקי רכוש, הוא צילום הנזק. במקרה של תאונה, וכדי לקבל פיצוי בגין נזקי רכוש, תצטרכו להוכיח נזק. במקרה של פוגע, תצטרכו להוכיח שהוא היה רשלן, ולא זהיר, ולכן צלמו גם את הרכב שלו.
-
התייעצות עם עורך המתמחה בתחום – אחרי שלקחתם את פרטיו של הצד השני, וצילמתם את הנזק, חפשו מספר של עורך דין תביעות רכוש. רוב הסיכויים שאחד מבני משפחתכם או מכרכם כבר מכיר אחד כזה, התייעצו איתו. חשוב מאוד שתיקחו עורך דין אמין שאתם סומכים עליו, ובוטחים שיתן את התמורה הטובה ביותר לדמי הטרחה שיקבל.
-
מכתב או פניה לחברת הביטוח – מיד לאחר התאונה, יש להוציא מכתב לחברת הביטוח בו מפרטים את כלל הנזק שנגרם לרכב. כבר בעת הוצאת מכתב זה, מומלץ מאוד להתייעץ עם עורך דין נזקי רכוש. היתרון של הגשת המכתב בידי עורך הדין, היא היכולת שלו גם לפרט את הנזקים כולל פיצוי בגין נזקי רכוש שמגיע לכם בעבור הנזק וירידת ערך הרכב. זכרו, תוכלו לתבוע גם את הנהג הפוגע וגם את חברת הביטוח בה הוא מבוטח בביטוח צד ג' או מקיף.
-
תיעוד ודיווח – שתפו את עורך הדין לתביעות רכוש שלכם, בכל אמירה של הפוגע, או מסמך שנשלח אליכם, שמרו אותו אצלכם, ואף מומלץ לסרוק ולהעלות לענן. כל תיעוד כזה, יכול להיות הראיה שלכם להוכחת הנזק, ולהיותו של הפוגע, ככל שישנו כזה.
תביעת ביטוח רכב כנגד צד ג'
בתביעת ביטוח רכב כנגד צד ג', מומלץ ועוד בטרם היא הגשתה להתייעץ עם עורך דין המתמחה בתחום כדי שינחה אותנו כיצד לפעול, במקביל ישנם מספר צעדים קריטים בטרם הגשת תביעת ביטוח רכב כנגד צד ג' :
השלב הראשון הוא החלפת פרטים: תעודת זהות ממנה יש להעתיק/לצלם את שם מלא, מספר תעודת זהות וכתובת מגורים; לוחית רישוי רכב ממנה יש להעתיק את מספר הלוח, סוג הרכב והאם מדובר בחברה או רכב פרטי; לבסוף, יש לצלם עותק של תעודת ביטוח, אשר חייבת להכיל עותק של שם חברת הביטוח, מספר הפוליסה ושם המבוטח (שלא תמיד זהה לשם הנהג הפוגע). מומלץ גם לצלם את הרכב הפגוע, אפילו לגבות אותו בווידאו במידת האפשר, ולהחליף מספרי טלפון למקרה שתזדקקו לכך.
השלב הבא הוא זה שמסבך את רוב המבוטחים. ראשית, על בעל הרכב שניזוק לבחור מעריך שווי שיבצע את הערכת השווי. במידה והשמאי נבחר ממאגר המידע של חברת הביטוח של הרכב הפוגע, הערכתו היא סופית. יחד עם זאת, מאחר ומדובר בתביעת צד ג', על המבוטח לפנות לחברת הביטוח שרכש — ביטוח מקיף או צד ג', לדווח על המקרה ולקבל אישור "אישור אי הגשה". במכתב אישור זה , הוא מצהיר כי לא פנה לחברת הביטוח שלו ביקשה פיצוי בגין התאונה.
חשוב לדעת על תובע להוכיח בתביעת נזק רכוש לרכב, בשני מישורים, המישור הראשון הוא על מי האחריות לקרות התאונה, לדוגמא להוכיח שהנהג השני עבר ברמזור אדום, התפרץ לנתיב שלכם וכדומה, ובמישור השני מישור הוכחת הנזק ואתו מוכיחים בדרך כלל על ידי הגשת חוות דעת שמאי מומחה, לחץ כאן כי ללמוד עוד נזקי רכוש לרכב.
כמה זמן לוקחת תביעת ביטוח רכב ?
אם הגשת תביעת ביטוח רכב עלולה לקחת זמן ודורשת סבלנות. אך לחברת הביטוח מערכת כללים וחוקים, לרבות חוק חוזה ביטוח המחייבים, לפעול בצורה מאוד מסוימת על מנת שזכויותיו של המבוטח או התובע לא יפגעו יתר על המידה, שכן פערי הכוחות בין מבוטח למבטחת הם עצומים, לכן המחוקק, בתי המשפט והמפקח על הביטוח, קבעו שעליה להודיע תוך 30 ימי עסקים האם היא מקבלת את התביעה, דוחה אותה, או לבדוק שהגשתם את כל המסמכים הנדרשים בזמן.
לעיתים ולא מן הנמנע כי חברת הביטוח תעכב את הטיפול או התשלום יותר מ30 ימי העסקים, או תדחה את התביעה שלכם שלא בצדק, לכן מומלץ להתייעץ עם עורך דין המתמחה בנזקי רכב וביטוח.
כיצד משרדנו יכול לסייע בתביעת ביטוח רכב?
משרד עורכי דין אושיק אליהו, מתמחה בעולם הנזיקי לרבות תביעות ביטוח רכב גוף ורכוש, משרדנו דוגל במתן המענה היעיל והמהיר ביותר, וילווה אתכם החל מרגע התאונה, ועד ניהול ההליך בבית המשפט. שימו לב, בחירת עורך דין נזקי רכוש ששמו הולך פניו, בטח אם שמו הועבר אליכם על ידי מכרים, ושיש לכם עליו חוות דעת טובות, תהיה אחת הבחירות הטובות שתעשו בהליך. עו"ד אושיק אליהו, בעל ניסיון רב בתחום, וידע להשיג עבורכם את מלוא הפיצוי בגין נזק רכוש, שתוכלו לקבל.
לסיכום, תביעות ביטוח רכב, אולי נראה כדבר קל לביצוע, אך ברוב המקרים מבוטחים או תובעי צד ג' עושים טעויות רבות שעלולות לפגוע בסיכוייהם לקבל פיצוי, כך שבפועל מתקבל פיצוי חלקי או לא בכלל, משרדנו ייצג אתכם בבית משפט או מול עורך דין ואם זו חברת הביטוח, בצורה המקצועית והיעילה ביותר, מתוך שאיפה אמיתית להשיג ללקוחותינו את המקסימום שניתן לקבל.
<<< לייעוץ ראשוני חייגו 077-2705777 >>>
אולי יעניין אותך :